- Το Τμήμα
- Διασφάλιση Ποιότητας
- Προσωπικό
- Σπουδές
- Έρευνα
- Συνέδρια – Ημερίδες
- Ενημέρωση
Mέλος Ε.ΔΙ.Π.
Ηλεκτρονικά Περιβάλλοντα Μάθησης και Εκπαίδευσης
ΦΕΚ 4500/Β/12.10.2018
Τηλέφωνο: 22410 99284, Email: apkostas@aegean.gr
Δνση: Δημοκρατίας 1, Κτίριο “Κλεόβουλος”, ΡΟΔΟΣ 85132
Γραφείο: 1ος όροφος
Ώρες Φοιτητών: Τρίτη, Πέμπτη: 10:00-12:00
ΥΓ0005 Εισαγωγή στις Τεχνολογίες Πληροφοριών & Επικοινωνιών (Υποχρεωτικό)
ΕΑ0078 Εργαστήριο για τη Δημιουργία Ψηφιακών Σεναρίων και Εκπαιδευτικού Υλικού για την Σχολική Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Συνδιδασκαλία, Κατ΄Επιλογή Υποχρεωτικό)
ΕΓ0042 Εισαγωγή στις Τεχνολογίες του Διαδικτύου για την Εκπαίδευση (Επιλεγόμενο)
ΡΑ0069 Παιδαγωγικές Μέθοδοι & Τεχνικές Έρευνας Εκπαιδευτικών Πεδίων (Συνδιδασκαλία, Επιλεγόμενο)
Ο Απόστολος Κώστας είναι μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Είναι Μηχανικός Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδακτορική διατριβή από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Διαθέτει εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό (Γερμανία) ως Μηχανικός Έρευνας & Ανάπτυξης (1997-1999), ενώ εργάσθηκε στην Υπηρεσία Πληροφορικής & Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως Μηχανικός Πληροφορικής & Δικτύων (2001-2002). Υπηρέτησε (2002-2015) ως Μέλος του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και από το 2015 υπηρετεί στο ίδιο Τμήμα ως Μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.).
Διδάσκει στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος και στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Επιστήμες της Αγωγής-Εκπαίδευση με χρήση Νέων τεχνολογιών”, Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης”, καθώς και στο Διιδρυματικό Π.Μ.Σ. “Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός Διαδικτυακής (Online) Εκπαίδευσης” με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Επίσης, είναι Μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Σ.Ε.Π.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Θεματική Ενότητα ΕΚΠ65 “Ανοικτή και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση”.
Από το 2018, έχει αναλάβει καθήκοντα Διευθυντή του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται οι ΤΠΕ στην Εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών με ζητήματα που άπτονται το στοχασμό και επαγγελματισμό των ανερχόμενων εκπαιδευτικών, ο Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός και οι Τεχνολογίες για την Online εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, οι Διαδικτυακές Εκπαιδευτικές Κοινότητες και οι τεχνολογίες Web 2.0 στην εκπαίδευση.
Mέλος Ε.ΔΙ.Π.
Παιδική Λογοτεχνία
Φ.Ε.Κ. 1091/03.11.2017 τ. Γ΄.
Τηλέφωνο: 2241099242, Email: dkokkinos@aegean.gr
Δνση: Δημοκρατίας 1, Κτίριο “7ης Μαρτίου”, ΡΟΔΟΣ 85132
Γραφείο: Β13 (2ος όροφος)
Ώρες Φοιτητών: Τρίτη – Τετάρτη: 10:00-12:00
Παιδικό Βιβλίο: Θεωρία, Ιστορία και Διδακτικές προεκτάσεις, ΕΔ0025 Επιλεγόμενο Χειμερινό Τομέας Δ
Ο Δημήτρης Κόκκινος είναι μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το 1995 αποφοίτησε με άριστα από το Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Marc Bloch (Strasbourg-II) όπου, το 1997, έγινε κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (D.E.A.) και εν συνεχεία, το 2002, του διδακτορικού τίτλου (Doctorat) με την ανώτερη διάκριση και τον έπαινο της εξεταστικής επιτροπής.
Κατά το διάστημα 2003-2017 εργάσθηκε ως δάσκαλος σε διάφορα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπηρετούσε ως Υποδιευθυντής στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού. Από τον Νοέμβριο του 2017 υπηρετεί ως Μέλος του Εργαστηριακού & Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) στο Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ανήκει στην ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Γλώσσας του Π.Τ.Δ.Ε. και συμμετέχει στην οργάνωση των πρακτικών Β’ Φάσης Γλώσσας καθώς και στον συντονισμό των προγραμμάτων-δράσεων του πανεπιστημίου για την εκπαίδευση των παιδιών Ρομά καθώς και των παιδιών προσφύγων.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη θεωρία, την κριτική και την διδακτική της λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους, καθώς επίσης στην καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας στο χώρο της εκπαίδευσης και στο αντικείμενο της Δημιουργικής γραφής.
Mέλος Ε.ΔΙ.Π.
Ιστορία της Τέχνης και Αισθητική Αγωγή
Φ.Ε.Κ. 109/τ.Γ./03/11/2017
Τηλέφωνο: 2241099235, Email: mastrogianni@rhodes.aegean.gr
Δνση: Δημοκρατίας 1, Κτίριο Κλεόβουλος, Αίθουσα Maria Montessori, ΡΟΔΟΣ 85132
Γραφείο: 1ος όροφος
Ώρες Φοιτητών: Τρίτη – Τετάρτη: 10:00-12:00
Εισαγωγή στην Αισθητική, ΕΒ0003 Επιλεγόμενο Χειμερινό Τομέας Β
Εισαγωγή στη Φιλοσοφία της Τέχνης και της Κουλτούρας, ΕΒ0008 Επιλεγόμενο Χειμερινό Τομέας Β
Η Μαστρογιάννη Ασπασία είναι μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου .Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Φλωρεντίας-Ιταλία. Πτυχιούχος του τμήματος Ζωγραφικής. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Ιστορία της Τέχνης από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υποψήφια μεταδιδάκτορας του ιδίου τμήματος.
Από το 2006 είναι συνεργάτης σε επίπεδο Έρευνας στο Εργαστήριο Καλλιτεχνικής και Πολιτισμικής Παιδείας του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από το 1993-1997,2004-2009 και2012-2013,εργάστηκε με απόσπαση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τα φροντιστηριακά μαθήματα : Ιστορία Πολιτισμού, Εισαγωγή στη Φιλοσοφία της Τέχνης και της Κουλτούρας και Αισθητική Αγωγή και Παιδεία. Παράλληλα δίδαξε ως εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση .Έχει δημοσιεύσει αθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια ,επίσης ανέλαβε την επιμέλεια και συμμετοχή διεθνών εικαστικών εκθέσεων.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη θεωρία της Μοντέρνας Τέχνης , με διευρυμένες εικαστικές και παιδαγωγικές εφαρμογές , που έχουν στόχο τον προβληματισμό της τέχνης στα κοινωνικά δρώμενα ,με την παράλληλη εξελικτική πορεία και καλλιέργεια των δεξιοτήτων.
Mέλος Ε.ΔΙ.Π.
Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες
Φ.Ε.Κ.
Τηλέφωνο: 2241099244, Email: kkarampelas@aegean.gr
Δνση: Δημοκρατίας 1, Κτίριο “7ης Μαρτίου”, ΡΟΔΟΣ 85132
Γραφείο: Β13 (2ος όροφος)
Ώρες Φοιτητών: Τρίτη 18:00-20:00, Πέμπτη 10:00-12:00
Γραμματισμός φυσικών επιστημών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ΕΓ0047 Επιλεγόμενο Χειμερινό Τομέας Γ
Ο Κωνσταντίνος Καράμπελας αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με άριστα το 2001. Απέκτησε το Μεταπτυχιακό του (Master in Education) το 2003, και το Διδακτορικό του (PhD) το 2006, στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών, από το Πανεπιστήμιο του Southampton, Μεγάλης Βρετανίας.
Έχει εργαστεί ως διδάσκων και ερευνητής σε ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η Διδακτική Φυσικών Επιστημών, σε συνδυασμό με τη χρήση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και καινοτομία, τη διαθεματικότητα καθώς και την εκπαίδευση ταλαντούχων και χαρισματικών παιδιών. Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει ερευνητικά αποτελέσματα σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, ελληνικά και διεθνή.
Παράλληλα, έχει εργαστεί και ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το διάστημα 2010-2017, σε σχολεία της Δωδεκανήσου, όπως και στο Ελληνικό Σχολείο του Λονδίνου.
Mέλος Ε.ΔΙ.Π.
Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας
ΦΕΚ 1169/23-7-2020
Τηλέφωνο: 22410 99294, Email: k.fardi@aegean.gr
Δνση: Δημοκρατίας 1, Κτίριο “7ης Μαρτίου”, ΡΟΔΟΣ 85132
Γραφείο: Β.27 (2ος όροφος, Εργαστήριο Ιστορίας και Κοινωνικών Ερευνών)
Ώρες Φοιτητών: Τετάρτη, Πέμπτη: 11:00-13:00
ΕΒ0084-Ιστορική Σκέψη και Εκπαιδευτικές Εφαρμογές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Η Κυριακή Φαρδή είναι μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον Τομέα Κοινωνικών Σπουδών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και Διδακτικής και στο Εργαστήριο Ιστορίας και Κοινωνικών Επιστημών.
Είναι διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ στην Ιστορία και τη Διδακτική της Ιστορίας. Το θέμα της διδακτορικής της διατριβής είναι: «Ιστορία και Προσχολική Αγωγή από τα Αναλυτικά Προγράμματα στις Εκπαιδευτικές Εφαρμογές». (Ηλεκτρονικός σύνδεσμος στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του ΑΠΘ: https://ikee.lib.auth.gr/record/133433/?In=el).
Κατέχει, επίσης, πτυχίο Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής με κατεύθυνση στη Γλωσσική και Πολιτισμική Παιδεία του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.
Πτυχίο Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Σχολική Ψυχολογία με κατεύθυνση «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Εκπαίδευση» του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ.
Πτυχίο (προπτυχιακού κύκλου σπουδών) του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ (πρώην νηπιαγωγών).
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων, ημερίδων και κύκλων επιμόρφωσης με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση και μάθηση πάνω σε ζητήματα σχετικά με τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και την εργασιακή της πορεία.
Εργαζόταν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 2001 έως το 2020 ως νηπιαγωγός. Ήταν, επίσης, προϊσταμένη νηπιαγωγείων επί σειρά ετών. Ήταν υπεύθυνη πολλών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (πολιτιστικών θεμάτων, αγωγής υγείας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης) σε διάφορα νηπιαγωγεία στα οποία εργαζόταν στο Ν. Πέλλας και στο Ν. Θεσσαλονίκης.
Οι δημοσιεύσεις της σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων ξεκινούν από το 1995. Συμμετείχε σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες από το 2004. Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συλλόγων και ομάδων. Έχει δημοσιεύσει μικρό μέρος λογοτεχνικών και δημοσιογραφικών κειμένων σε τοπικά περιοδικά της Θεσσαλονίκης και της Λήμνου και σε έναν εκδοτικό οίκο (Παρατηρητής) στο παρελθόν (ένα από αυτά τα κείμενα της έχει κερδίσει «εύφημη μνεία» από την Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης).
Κατέχει τις Πιστοποιήσεις Α’ και Β’ Επιπέδου στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες: Γαλλικά και αγγλικά.
Συμμετείχε σε πρακτικές ασκήσεις φοιτητών/τριών. Επίσης, συμμετείχε ως ερευνήτρια στο πλαίσιο εργασιών του ΚΕΑΣΒΕΠ (Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης Σχολικών Βιβλίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων το οποίο είναι ερευνητική μονάδα του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ).